Λογοτεχνία - Λευκώματα » Του Ποιητή και της Ζωγράφου Έρωτας και Πολιτεία

Artbook | Του Ποιητή και της Ζωγράφου Έρωτας και Πολιτεία
Artbook | Του Ποιητή και της Ζωγράφου Έρωτας και Πολιτεία
Artbook | Του Ποιητή και της Ζωγράφου Έρωτας και Πολιτεία
Artbook | Του Ποιητή και της Ζωγράφου Έρωτας και Πολιτεία
Artbook | Του Ποιητή και της Ζωγράφου Έρωτας και Πολιτεία
Σειρά: Λόγος Ερωτικός
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Την κρυφή αρμονία της τη χρωστούσε εκείνη η πόλη σε έναν ποιητή και μια ζωγράφο που κατοικούσαν στις δυο άκρες της. Αυτοί ήταν τα καλά πνεύματα της πόλης. Κανένας δεν τους είχε δει. Κανένας δεν τους ήξερε. Κι ούτε μεταξύ τους γνωρίζονταν, γιατί οι μοίρες που τους είχαν μοιράvει, δίνοντάς τους αξεπέραστο ταλέντο, είχαν ορίσει ότι ποτέ δεν έπρεπε να το κουνήσουν απ’ τη θέση τους, γιατί θα πλάκωναν τότε στην πόλη εκείνη χίλιες συμφορές. Όταν όμως πρωτοπέταξαν κοκκινολαίμηδες στην αυλή του ποιητή, άρχισε μια μεγάλη ιστορία αγάπης ανάμεσα στον ποιητή και τη ζωγράφο. Μια παραμυθένια ιστορία για μεγάλους του Χρήστου Μπουλώτη σχολιασμένη ζωγραφικά από τη Φωτεινή Στεφανίδη.
Κυκλοφορεί και στα Αγγλικά με τίτλο "The Guardians-Poet and Painter"
Απόσπασμα από το βιβλίο:

Έγραψαν:

Ένα παραμύθι για μεγάλους, ένα χρονικό μαγικό, μια παραμυθένια ιστορία για το ρόλο της τέχνης. Ή ακόμα το κρυφό χρονικό μιας πόλης. Έφη Φαλίδα, εφημερίδα "Τα Νέα".
Οι εικόνες που συνοδεύουν την ιστορία έχουν τη δική τους ζωή και φωτίζουν υπαινικτικά πλευρές που δεν αναφέρονται σαφώς στο κείμενο. Δημιουργούν ατμόσφαιρα και πάνω απ’ όλα αποτελούν το σκηνικό μέσα στο οποίο κινείται η παραμυθένια ιστορία. Αυτό το σκηνικό είναι που αναδεικνύεται στην εικαστική πρόταση της Φωτεινής Στεφανίδη και κάνει το βιβλίο αυτό μοναδικό.(...) Στις σελίδες του βιβλίου συνυπάρχουν δείγματα τέχνης του καθενός (σ.σ. του Χρήστου Μπουλώτη και της Φωτεινής Στεφανίδη): στο κείμενο, στ' αριστερά, οι μονόλογοι των δύο, οι σκέψεις τους, γραμμένες από τον συγγραφέα. Στις δεξιές σελίδες, οι πίνακες της ζωγράφου αποδίδουν με σκοτεινά χρώματα τις συναισθηματικές καταστάσεις που βιώνει: τη θλίψη για τη συνάντηση που δεν πραγματοποιήθηκε. Μαρίζα Ντεκάστρο, εφημερίδα "Το Βήμα".

Η σειρά ΛΟΓΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ φιλοδοξεί να αναδείξει κείμενα για τον Έρωτα, με μια νέα, ιδιαίτερη αισθητική πρόταση για κάθε βιβλίο της σειράς.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Εικονογράφηση: Φωτεινή Στεφανίδη
Συγγραφέας: Χρήστος Μπουλώτης

ISBN: 960-425-091-4
Σελίδες: 36
Εξώφυλλο: Σκληρό με κουβερτούρα
Διαστάσεις: 30x30 εκ.
Προηγούμενη Τιμή: 25.00€
Κερδίζετε 5€

Τιμή: 20.00€
Ποσότητα:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ