Παραδοσιακά Παραμύθια » Το Πονεμένο Αηδόνι

Artbook | Το Πονεμένο Αηδόνι
Artbook | Το Πονεμένο Αηδόνι
Artbook | Το Πονεμένο Αηδόνι
Artbook | Το Πονεμένο Αηδόνι
Artbook | Το Πονεμένο Αηδόνι
Σειρά: Παραμύθια του Τόπου μας
ΤO ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΑΗΔΟΝΙ κελαηδά τις νύχτες με χίλιες μελωδίες πως τ' αδύνατα γίνονται δυνατά χάρη στη δύναμη της αδελφικής αγάπης.
Ηλικία: 5-10
Διάκριση: BIB Plaque Μπρατισλάβας 2001
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Απόσπασμα:
Το παιδί προχώρησε άφοβα μόνο του κι έφτασε σ' έναν κήπο. Πολλά πουλιά κελαηδούσαν εκεί, μα δεν μπορούσε να καταλάβει τίποτα. Προχώρησε με προφύλαξη ώσπου σε λίγο ξεχώρισε κι ένα κελάηδισμα λυπητερό σαν κλάμα. Προχώρησε κι άλλο και τότε, κάτω από μια ανθισμένη λεμονιά, βλέπει μια κόρη που κοιμόταν σε μια μαρμάρινη πολυθρόνα. Πάνω στα γόνατά της ήταν απλωμένο ένα όμορφο άσπρο μαντίλι κεντημένο γύρω γύρω με κόκκινα τριαντάφυλλα, και πάνω στο μαντίλι καθόταν ένα αηδόνι που κελαηδούσε σαν να 'κλαιγε πικρά.
Η καρδιά του παλικαριού χτύπησε δυνατά. Κατάλαβε πως αυτό ήταν τ' αηδόνι που ζητούσε. Προχώρησε σιγά σιγά ενώ τ' αηδόνι, σαν το είδε κούρνιασε σε μια δίπλα του μαντιλιού χωρίς να κάνει καμμιά προσπάθεια να φύγει...

Έγραψαν
:
Παραμύθι αναστημένο από τον απλό μα και εύχυμο λόγο του Μενέλαου Στεφανίδη με τη βοήθεια της ζωγράφου Φωτεινής Στεφανίδη, η δουλειά της οποίας ορισμένες φορές έχει τη γοητεία, τη σοβαρότητα και την ένταση των παλιών εικονισμάτων. Και τις καθαρές τους γραμμές. Ελένη Σαραντίτη, εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", 15/12/2000.

Tα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ είναι μιά συλλογή ελληνικών παραδοσιακών παραμυθιών που φέρνει σε επαφή τα παιδιά του σήμερα με αξίες και γνώσεις στέρεες μα και λησμονημένες. Όλα τα βιβλία της σειράς είναι πλήρως εικονογραφημένα.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Εικονογράφηση: Φωτεινή Στεφανίδη

ISBN: 960-425-069-8
Σελίδες: 64
Εξώφυλλο: Σκληρό
Διαστάσεις: 24x31 εκ
Προηγούμενη Τιμή: 17.00€
Κερδίζετε 3.4€

Τιμή: 13.60€
Ποσότητα:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ