Παραδοσιακά Παραμύθια » Η Μαρμαρωμένη Αρχοντοπούλα

Artbook | Η Μαρμαρωμένη Αρχοντοπούλα
Artbook | Η Μαρμαρωμένη Αρχοντοπούλα
Artbook | Η Μαρμαρωμένη Αρχοντοπούλα
Artbook | Η Μαρμαρωμένη Αρχοντοπούλα
Artbook | Η Μαρμαρωμένη Αρχοντοπούλα
Σειρά: Παραμύθια του Τόπου μας
Η ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΗ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΑ, στο έξοχο αυτό συμβολικό παραμύθι, ξυπνά μόνο απ' το παλικάρι που κίνησε γη και ουρανό για να της δώσει το φιλί της αγάπης.
Ηλικία:
4-9
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Απόσπασμα:
(...)Στην πίσω αυλή θα βρείς ένα φτερωτό άσπρο άλογο που όχι μόνο πετάει αλλά και μιλάει και μαντεύει. Γίνε φίλος του και θα σε βοηθήσει όσο δεν φαντάζεσαι. Να χρησιμοποιήσεις και τα τσαρούχια για να πηδάς, το σπαθί για να κόβεις ό,τι δεν κόβεται και το σκουφάκι για να γίνεσαι αόρατος. Είδες τη μαρμαρωμένη κόρη. Είδες τι όμορφη που είναι! Είναι αρχοντοπούλα και την έκλεψα γιατί την ποθούσα για γυναίκα μου, μα, χωρίς να καταλαβαίνω γιατί, εκείνη δεν ήθελε ούτε να με βλέπει. Πίστευα πως σιγά σιγά θα την κατάφερνα. Η αγάπη μου όμως για την πεντάμορφη κόρη προκάλεσε τη ζήλια αυτής της φθονερής μάγισσας και τη μαρμάρωσε. Κυνήγησέ την τώρα για να λύσει τα μάγια απ' την μαρμαρωμένη αρχοντοπούλα, κι ακόμα να λευτερώσει τους ανθρώπους που τους έκανε ζώα.(...)

Έγραψαν
:
Διατηρείται ανέπαφη η ατμόσφαιρα της παράδοσης και δημιουργούνται γέφυρες με τα βιώματα των σημερινών παιδιών. Πολύ καλή η χρήση του λόγου, ονειρική η εικονογράφηση. Κατερίνα Δουζένη, περιοδικό "Το παιδί μου κι εγώ".
 
Tα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ είναι μια συλλογή ελληνικών παραδοσιακών παραμυθιών που φέρνει σε επαφή τα παιδιά τού σήμερα με αξίες και γνώσεις στέρεες μα και λησμονημένες. Όλα τα βιβλία της σειράς είναι πλήρως εικονογραφημένα.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Εικονογράφηση: Φωτεινή Στεφανίδη

ISBN: 960-425-052-3
Σελίδες: 64
Εξώφυλλο: Σκληρό
Διαστάσεις: 24x31 εκ.
Προηγούμενη Τιμή: 17.00€
Κερδίζετε 3.4€

Τιμή: 13.60€
Ποσότητα:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ