Παραδοσιακά Παραμύθια » Το Μαρουλόφυλλο

Artbook | Το Μαρουλόφυλλο
Artbook | Το Μαρουλόφυλλο
Artbook | Το Μαρουλόφυλλο
Artbook | Το Μαρουλόφυλλο
Artbook | Το Μαρουλόφυλλο
Σειρά: Παραμύθια του Τόπου μας
Στο ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΟ βρίσκονται κοντά κοντά οι προαιώνιοι αντιμέτωποι: Ο λύκος, ο γάιδαρος και η αλεπού. Η νίκη, διασκεδαστικότατα, είναι με το μέρος του καλοπροαίρετου μα και ετοιμόλογου γάιδαρου.
Ηλικία: 3-8
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ
ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Απόσπασμα:
Έγραψαν:

Ο Μενέλαος Στεφανίδης μετέγραψε τα έργα αυτά (σ.σ. Οι Τρεις Συμβουλές, Ο Μαντολόης, Το Μαρουλόφυλλο) της ψυχής του λαού μας και μας τα παραδίδει για τα παιδιά μας ζωηρά, θερμά, εύοσμα, ευφραδή. Α, και βεβαίως απείρως ενδιαφέροντα. Και με τις ζωγραφιές της Φωτεινής Στεφανίδη, χαριέστατα. Γιατί η νέα ζωγράφος, προφανώς γοητευμένη, μας γοήτευσε. Έτσι χαρήκαμε το φως που απλώνεται στην κάθε εικόνα και το οποίο υπογραμμίζει κι αναδεικνύει τ' απαλά, διακριτικά χρώματα, τις φίνες γραμμές, τα εκφραστικά πρόσωπα, τις γνώριμες φιγούρες, οικεία στα παιδιά στοιχεία. Στοιχεία που διατηρούν μιαν άφθαρτη ελληνικότητα(...) Ελένη Σαραντίτη, εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".
Tα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ είναι μιά συλλογή ελληνικών παραδοσιακών παραμυθιών που φέρνει σε επαφή τα παιδιά του σήμερα με αξίες και γνώσεις στέρεες μα και λησμονημένες. Όλα τα βιβλία της σειράς είναι πλήρως εικονογραφημένα.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Εικονογράφηση: Φωτεινή Στεφανίδη

ISBN: 960-425-038-8
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
Διαστάσεις: 24x31εκ.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ