Παραδοσιακά Παραμύθια » Oι Δώδεκα Μήνες

Artbook | Oι Δώδεκα Μήνες
Artbook | Oι Δώδεκα Μήνες
Artbook | Oι Δώδεκα Μήνες
Artbook | Oι Δώδεκα Μήνες
Artbook | Oι Δώδεκα Μήνες
Σειρά: Παραμύθια του Τόπου μας
ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ στο παντός καιρού παλάτι τους ρωτούν την κυρά Καλή και την κυρά Κακή κι ανάλογα με τις απαντήσεις είναι και τα δώρα που τους δίνουν. Ισως το αρχαιότερο οικολογικό παραμύθι.
Ηλικία: 4-9
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Απόσπασμα:
Πήρε τ' άγρια βουνά. Μήτε ήξερε πού πήγαινε και πού βρισκόταν. Μέχρι που είδε μες στην ερημιά έναν πύργο. Περπάτησε ως εκεί και έκαμε να χτυπήσει. Μα η πόρτα του ήταν ανοιχτή. Μπαίνει μέσα, τι να δει; Ένα μεγάλο δωμάτιο, και στη μέση κρεμόταν ένας πολυέλαιος με δώδεκα λαμπάδες κι από κάτω δώδεκα παλικάρια κάθονταν και μιλούσαν. Τρία απ' αυτά είχαν τα στήθια τους ανοιχτά και στα χέρια τους βαστούσαν τρυφερά χορτάρια και ανθισμένα κλωνάρια δέντρων. Άλλα τρία ήταν γυμνά από τη μέση και πάνω και κρατούσαν ξερά στάχια. Πιο πέρα, άλλα τρία παλικάρια...

Έγραψαν:
Με τις ζωγραφιές της Φωτεινής Στεφανίδη, τα βιβλία (σ.σ. Ο Κύκνος και η Πεντάμορφη, Οι Δώδεκα Μήνες, Το Μαντίλι της Νεράιδας) παίρνουν αξία με την πρώτη ματιά. Ξεκινάς λοιπόν να τα φυλλομετράς μέσα σ' ένα τέλειο αισθητικά πλαίσιο που σου δημιουργεί μία μαγική ατμόσφαιρα και είσαι έτοιμος να απολαύσεις το κείμενο με το οποίο αποδίδει η Νίκη Κάπαρη τρία από τα ωραιότερα παραμύθια του τόπου μας.
Αγγελική Βαρελλά, περιοδικό "Διαδρομές".

Tα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ είναι μιά συλλογή ελληνικών παραδοσιακών παραμυθιών που φέρνει σε επαφή τα παιδιά του σήμερα με αξίες και γνώσεις στέρεες μα και λησμονημένες. Όλα τα βιβλία της σειράς είναι πλήρως εικονογραφημένα.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Εικονογράφηση: Φωτεινή Στεφανίδη

ISBN: 978-960-98046-1-5
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό
Διαστάσεις: 24x31 εκ.
Προηγούμενη Τιμή: 13.00€
Κερδίζετε 2.5€

Τιμή: 10.50€
Ποσότητα:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ